opc_loader

Master Colour Oil

Master Colour Oil is onze klassieke doe-het-zelf olie, die eenvoudig in twee lagen wordt aangebracht. Naast een naturel versie, die de natuurlijke kleur van het hout versterkt, hebben we ook een witte versie om lichte houtsoorten ook mooi licht te houden.

Wilt u juist een heel andere kleur, kies dan voor een van de 9 varianten met kleurpigment. Hiermee kleurt en beschermt u uw hout met één product. Helemaal bijzonder wordt het in combinatie met voorbehandelingen zoals logen, waarmee vergeling gestopt wordt of juist eerst een donkere ondertoon wordt aangebracht voor het oliën.

Doe altijd wel eerst een test om te zien of het resultaat op de te behandelen houtsoort naar wens is.

Resultaat 

De behandeling met Master Colour Oil zorgt voor een zijdemat oppervlak. De olie kleurt, dringt diep in het hout en zorgt voor een sterk, vuil- en waterwerend oppervlak. De olie accentueert de natuurlijke houtstructuur.

38,95
Beschrijving

Gebruiksaanwijzing

Hout vooraf afnemen met doek in oplossing van Intensiefreiniger (1:40 met water). Hout daarna goed laten drogen.

Vernevel bij de houtsoorten beuken en robijn eerst WOCA onderhoudsolie met een sproeiflacon over de vloer en poets deze direct met een witte pad in het hout. Laat de onderhoudsolie vervolgens minstens 2 uur drogen en ga daarna pas verder met het aanbrengen van WOCA Masterolie. Door het aanbrengen van onderhoudsolie zal de opname van de masterolie gelijkmatiger zijn.

Met kwast of roller gelijkmatig dekkend aanbrengen en 20 minuten in laten trekken. Inwrijven met een handpad of eenschijfs boenmachine, droogwrijven met katoenen doeken.

Nabehandeling

Het behandelde oppervlak na 6-8 uur opboenen met een kleine hoeveelheid Master Colour Oil om het hout volledig te verzadigen.

Reiniging en onderhoud

Regelmatig schoonmaken met  Natuurzeep. Natuurzeep vormt een beschermende laag op het oppervlak. Om een grote opfrisbeurt uit te stellen eens per kwartaal dweilen met Olieconditioner.

Beoordelingen ()
Master Colour Oil heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Master Colour Oil


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items